Visioenen

Als we in heftige tijden niet weten ‘waar we het moeten zoeken’ geven we ons graag over aan veilige en geruststellende verhalen. Religies doen het, schrijvers en politici doen het en wij doen het als we onze kinderen naar bed brengen en de dag met ze doornemen. En de WinterParade doet het. Voor het programma van 2017/2018 laten wij laten ons inspireren door het meisje met de zwavelstokjes. Haar visioenen waren eigenlijk wensverhalen met een voorspellend tintje ontstaan in tijden van hoge nood. De WinterParade maakt samen met jou haar eigen visioenen die je meevoeren in een kleurrijke totaalbeleving waarin we een film maken, eten, dansen, drinken en genieten van theater en acrobatiek.

 

Programma 2017-2018

Kleurrijk gezelschap aan tafel
Het programma begint buiten met muziek en een warm drankje. Binnen staat de soep al warm. Een kleurrijk gezelschap van artiesten onder regie van Eva Bauknecht verzorgt een warm welkom en twee voorstellingen voor en twee voorstellingen na het eten. Aan tafel beleef je het allemaal; Club Gewalt, acrobaten van de circusopleiding Codarts Rotterdam, PIPS:lab, Silentdisco.com, de ter plekke opgenomen film en het jaarlijkse visionaire koorwerk onder leiding van Yorick Heerkens. Ondertussen klimmen de koks en de serveersters op tafel om voor jou een eenvoudig, smakelijk diner te verzorgen.

Maak een nieuwsjaars-Lumasol foto

Laat een Lumasol (lichtkunst)foto maken met je familie of vrienden voor op jouw kerst- of nieuwjaarskaart van dit jaar!

Foto: Marjolijn van Dijk

Silent Disco

We sluiten de avond feestend af met de Silent Disco! Dans óp tafel (!) op muziek van de dj’s van deze ‘Stille Disco’, oftewel hét fenomeen waarbij de muziek niet over speakers klinkt, maar door draadloze hoofdtelefoons.

 

www.silentdisco.com

CONCEPT

Het WinterParade concept is van pionier Terts Brinkhoff: de bezielende vader van de WinterParade, evenals van de Parade; het zomerse rondreizende theaterfestival dat neerstrijkt in de stadsparken van Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Onlangs beleefde de Showman’s Fair haar primeur op het Berlijnplein in Utrecht en is er het plan om in 2018 neer te strijken op Governor’s Island, New York.

 

 

 

Foto: Karen Rensma